Eksperten fortaeller! alt om præbiotika

Probiotika og præbiotika forbindes ofte med gode bakterier i mave- og tarmfloraen, men er også almindelige i hudpleje. ACO’s ekspert giver dig svar på alt, hvad du skal vide om præbiotika.

Probiotika, præbiotika, mikrobiom … Det kan føles umuligt at holde styr på alle de forskellige begreber, men ACO’s brand manager, Niina Alanko, giver dig svar på alt, hvad du vil vide om præbiotika – stjerneingrediensen i ACO’s nye serie Sensitive Balance!

Hvad er præbiotika?
På huden har vi en mikroflora af gode bakterier, som sørger for, at hudens overflade forbliver intakt, så huden bedre kan modstå dårlige bakterier og uønskede svampe. Præbiotika hjælper med at begrænse væksten af disse uønskede bakterier og svampe. Man kan sige, at præbiotika fodrer og nærer hudens gode bakterier, samtidig med at det styrker hudens mikrobiom, altså hudens mikroorganismer, ved at øge de gode bakterier. Resultatet er en stærkere hud.

"Følsom hud er ikke en hudtype, men en hudlidelse"

Hvad er forskellen mellem præbiotika og probiotika?
Probiotika er primært de levende og gode bakterier, der tilføres mave og hud. Probiotikas opgave er at genoprette balancen i huden og holde dårlige bakterier væk.

Hvad gør præbiotika for huden?
Præbiotika er med til at forbedre hudens naturlige balance og hjælper mikrofloraen til at trives ved at fodre de gode bakterier og skabe en frisk og sund hud. Huden får desuden næring og fugt og bliver blød, smidig og mindre stram.

Hvilken hudtype skal bruge præbiotiske produkter?
Hudpleje med præbiotika passer til alle hudtyper, men især til følsom hud, der kan blive rød og føles tør, stram og kløende.

Hvad betyder følsom hud?
Huden er vores største organ og fungerer lidt som en regnfrakke. Huden udsættes konstant for ydre og indre påvirkninger, der kan skabe irritation. Følsom hud er ikke en hudtype, men en hudlidelse, der gør, at huden reagerer mere end en normal eller kombineret hud på for eksempel ydre faktorer som sol, kulde, vind og frie radikaler. Men stress, hormoner og kost kan også få huden til at reagere.

Sensitive Balance Micellar Cleansing GelMicellar rensegel med præbiotika og hyaluronsyre
Sensitive Balance Face FluidLet, skånsom og beroligende ansigtscreme
Sensitive Balance Face CreamNærende, skånsom og beroligende ansigtsrens
Sensitive Balance Eye CreamBeroligende og fugtgivende øjencreme med præbiotika
Sensitive Balance- til følsom hud

Lær mere om produkterne i ACO’s nye serie Sensitive Balance, som er specielt udviklet til følsom hud.

Førstehjælp til følsom hud

Overfladiske blodkar, tørhed og let til rødme – her er alt, hvad du skal vide om, hvordan du plejer følsom hud – en hudlidelse, der er almindelig i Danmark.