Førstehjælp til følsom hud

Overfladiske blodkar, tørhed og let til rødme – her er alt, hvad du skal vide om, hvordan du plejer følsom hud – en hudlidelse, der er almindelig i Danmark.

Det kan være svært at finde sin hudtype, især da hudens tilstand kan ændre sig efter blandt andet ydre påvirkninger som klima- og temperaturændringer, men også indre påvirkninger som kost, hormoner og stress. Mange tror, at de har en normal hudtype, selvom det ofte ikke er tilfældet. I Skandinavien er det ikke usædvanligt at have følsom hud. Det skyldes blandt andet kulde, vind og det tørre klima i kombination med følsomhed over for solen. Overfladiske blodkar og rødme, især på kinderne og omkring næsen, er typisk for følsom hud. Følsom hud kan også opleves som tør, og den reagerer oftere på aktive og parfumerede ingredienser. Huden kan blive rødblusset, og der kan opstå kløe og svie. Hvis du har følsom hud, er det vigtigt at vælge produkter, der styrker hudbarrieren og beroliger huden. Hvis du vil eksfoliere huden, så undgå scrubs med korn (en såkaldt mekanisk eksfoliering), og vælg i stedet en enzympeeling. Rens huden med milde renseprodukter, og fugt med nærende cremer, der ikke forstyrrer pH-balancen. Frem for alt, vær god mod din hud – det er kroppens største organ.

5 TING AT HUSKE PÅ FOR DIG MED FØLSOM HUD:

  • Undgå produkter med parfume og alkohol, da de kan irritere og udtørre huden.
  • Undgå for aktive ingredienser, såsom aha-syrer og retinoider.
  • Pas på ikke at eksfoliere dit ansigt for meget. Hvis du vil eksfoliere, så undgå mekanisk peeling, og brug i stedet enzympeeling tilpasset følsom hud.
  • Skal du prøve nye hudplejeprodukter? Test først et lille område på kroppen for at se, om du får en reaktion.
  • Husk altid at beskytte dig mod solen, og undgå for meget kontakt med vand.
ACO Sensitive Balance
Sensitive Balance Micellar Cleansing GelMicellar rensegel med præbiotika og hyaluronsyre
Sensitive Balance Face FluidLet, skånsom og beroligende ansigtscreme
Sensitive Balance Face CreamNærende, skånsom og beroligende ansigtsrens
Sensitive Balance Eye CreamBeroligende og fugtgivende øjencreme med præbiotika
Eksperten fortaeller! alt om præbiotika

Probiotika og præbiotika forbindes ofte med gode bakterier i mave- og tarmfloraen, men er også almindelige i hudpleje. ACO’s ekspert giver dig svar på alt, hvad du skal vide om præbiotika.

Sensitive Balance- til følsom hud

Lær mere om produkterne i ACO’s nye serie Sensitive Balance, som er specielt udviklet til følsom hud.